Громадський діяч Юрій Хорт прокоментував ідею президента Володимира Зеленського побудувати в Києві нову мечеть і відзначати ісламські свята.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Я вважаю, що у багатьох законах України присутня диспропорція. Це стосується навіть трудового законодавства, де стаття №2.1 декларує відсутність дискримінації. Але якщо вникнути в цю статтю, то ми бачимо диспропорції на користь меншин. Це, до речі, практика, яка походить із заходу. Меншини, у тому числі й релігійні, і люди, які їх лобіюють, намагаються створити собі додаткові права у всьому. Наше законодавство, як і демократія в цілому, гарантує право більшості з урахуванням голосу меншості. У нашому ж випадку, всі підкоряються інтересам меншості. Тому вся ця історія – це загроза демократії як такій», - розповів Юрій Хорт.

«Другий момент полягає в тому, що у нашої країни немає самосвідомої більшості. Її намагаються розмити у культурному плані та знищити її ідентичність, а це вже негативно для нашої національної безпеки. Якщо українці будуть себе усвідомлювати багатонаціональним етносом чи народом, то тоді постане питання «а яка різниця, у якій країні жити?». Людям буде байдуже, жити в Україні, Росії чи будь-якій іншій країні, а окупація нам не буде здаватись трагедією. Якщо у нас немає української національної держави, то який зміст за щось боротись? Те саме стосується і мови. Якщо ми не українці по крові, а «збірна» людей різної національності та етнічності, то у людей просто зникає бажання захищати свою країну», - додав він.

Ще більше інформації можна прочитати у статті “Жертвопринесення по-українськи: для чого нам Курбан-Байрам?

ІА "Вголос": НОВИНИ