У штабі російського опозиціонера Олексія Навального повідомили про припинення акцій протесту проти затримання політика.

Відповідну заяву опублікували на офіційному Telegram-каналі штабу.

Слід зауважити, що під час сьогоднішніх акцій протесту було затримано 4132 мітингувальників, що є абсолютним рекордом за всі часи правління Путіна. Серед них понад тисяча - у столиці Росії. Також було затримано понад 80 представників ЗМІ.

Натомість Роскомнадзор інформує про  те, що «завищеність» кількості затриманих і погрожують великими штрафами за відмову обмежити доступ до забороненої інформації.

Слід нагадати, що сьогодні у Москві затримали і дружину опозиціонера Юлію. Проте її відпустили з відділення поліції «Щербинці». Вона має прийти на суд, який відбудеться над нею у понеділок, 1 лютого, за адміністративне правопорушення.

Передісторія

  • 17 січня Олексій Навальний прилетів до Московського аеропорту «Шереметьєво» з Берліна, де лікувався після отруєння речовиною“Новачок”. Його затримали і взяли під варту до 15 лютого. У його житлі та в помешканнях його родичів і близьких здійснили обшуки.
  • 23 січня по всій Росії пройшла хвиля масових протестів проти арешту Навального. Під час них затримали майже 4 тисячі осіб, зокрема і неповнолітніх.
  • Міжнародна спільнота звернулася до влади РФ із заявою про звільнення опозиціонера, на що МЗС Росії гнівно відреагувало.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ