Керівник місцевого «Сокола» Павло Нискогуз зазначив, що «сокільці» уже встигли відвідати Червоноградський гірничо-економічний коледж, а також ЧЗШ №5, №8 та №9. 

«Метою заходу є інформування червоноградської молоді про діяльність ВГО «Сокіл» та залучення молоді до активного громадсько-політичного життя, пропагування здорового способу життя, залучення учнів та студентів до патріотично-виховної вишкільної діяльності», ‒ зазначив Павло Нискогуз.

У межах зустрічі «сокільці» передали до бібліотек місцевих навчальних закладів віршовані збірки учнів червоноградський шкіл «Україна у війні» та «Мій лист до святого Миколая». Друк книжок організував депутат Львівської облради від фракції «Свободи» Михайло Нискогуз спільно з Червоноградським міським відділом освіти та інформаційно-методичним центром освіти.

«Акція покликана в першу чергу популяризувати серед червоноградських учнів та студентів українське віршоване слово, розвивати повагу до своєї мови, літератури, культури, зрештою, українським словом прославляти своїх героїв та увічнювати їхню славу. Адже в час жорстокої боротьби за нашу національну ідентичність ‒ мову, історію, культуру, в час московської агресії та безпорадності нашої влади ми, молоді українські націоналісти, повинні гуртувати навколо себе молодь для спільної боротьби проти зовнішньої та внутрішньої агресії, яку організовує та підтримує Москва. «Сокіл» декларує продовження справи українського «Сокола» кінця ХІХ століття ‒ першої половини XX століття, пріоритетним напрямком якого є насамперед духовне й фізичне виховання молоді в українському дусі», ‒ зазначив керівник місцевого осередку «Сокола» Павло Нискогуз.

Депутат-свободівець Михайло Нискогуз повідомив, що найближчим часом заплановано чергові патріотично-просвітницькі заходи для червоноградської молоді, про час проведення яких буде додатково повідомлено в ЗМІ.

ІА "Вголос": НОВИНИ