У повітряному просторі України зафіксовано ворожі кулі з відбивачами, які рухаються за напрямом вітру та ведуть радіолокаційну розвідку.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Це не зонд, не аеростат, це просто куля, яка несе шматок металу. Повітряні сили сканують небо України і ведуть радіолокаційну розвідку простору. Рухаються у повітрі. Куди вітер дує - туди вона й летить», - повідомив  Юрій Ігнат.

Якщо говорити про конструкцію куль з кутовими радіолокаційними відбивачами, то вони складаються з металевих пластинок. Ці повітряні цілі можуть бути різного розміру — діаметром від метра до півтора, але достатнього для підйому кутового відбивача.

Наразі невідомо, чи несуть кулі з кутовими відбивачами якусь загрозу.

За словами Ігната, ворог хоче, щоб українські військові витрачали дорогоцінні ракети для збивання цих куль, які, ймовірно, не несуть загрози, а слугують лише для відволікання уваги.

– Росіяни використовують такі літальні об’єкти для проведення розвідки, відволікання нашої ППО, як хибну ціль, – зауважив Ігнат.

Радіолокаційні відбивачі, які є на кожній кулі, слугують засобом збільшення помітності.

Як писав «Вголос», над Київщиною, сьогодні, 15 лютого, Сили ППО збили невідомий літаючий об'єкт.

Нагадаємо, російські окупанти 15 лютого завдали удару по Покровську Донецької області, внаслідок чого була пошкоджена багатоповерхівка. Відомо про 12 поранених.

Зазначимо російські окупанти намагаються оточити Авдіївку Донецької області.

ІА "Вголос": НОВИНИ