Ходу проводять з нагоди святкування 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького, повідомляє Львівська міська рада. 

Духовенство та миряни УГКЦ, а також усі охочі мешканці Львова й гості міста пройдуть від храму святого Архистратига Михаїла УГКЦ (вул. Винниченка, 22) до пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому на площі святого Юра.

Під час заходу молитимуться на вервиці за мир і Божу мудрість для українського народу та його провідників. Очолить ходу Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Захід передбачає п’ять молитовних зупинок з читанням Євангелія та короткими розважаннями.

«Особливістю цьогорічної молитви є те, що ми проситимемо за посередництвом Богородиці, щоб Господь Бог дарував нам той мир, якого ми прагнемо. Також проситимемо про Божу мудрість, яка є дуже потрібна в часі, в якому живемо. Це мудрість всеосяжна і багатогранна, яка необхідна в кожну родину, суспільство, державу. Особливо попросимо мудрості для всіх наших провідників, які вже в недалекому майбутньому будуть провадити устроєм нашого міста», – розповів капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Під час молитовної ходи нестимуть чудотворну ікону Теребовлянської Матері Божої. Після заходу всі охочі зможуть помолитися перед святинею в Архикатедральному соборі Святого Юра та попросити захисту й омофору в Богородиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ