Поліція Нідерландів повідомила про викриття найбільшої лабораторії з виробництва кокаїну в країні. Вона діяла в приміщенні колишньої школи кінної їзди на півдні Нідерландів.

Про це повідомляє BBC із посиланням на заяву правоохоронців.

Поліція здійснила обшук у приміщенні школи верхової їзди на півночі країни в сільській місцевості та затримала щонайменше 17 підозрюваних.

За словами керівника поліції Андре ван Рійна, лабораторія могла щодня виробляти до 150-200 кілограмів кокаїну. Його зловмисники могли збувати за 4,5 мільйона євро – таку оцінку правоохоронці зробили, поспілкувавшись із колишніми працівниками лабораторії.

Під час обшуків школи поліція знайшла обладнання для виробництва кокаїну й десятки тисяч літрів хімікатів, а також 100 кілограмів готового «продукту». У справі заарештували вже 17 людей, більшість із них – із колумбійськими паспортами.

Як повідомлялося, в Києві затримали 22-річного уродженця Київської області, який виконував роль менеджера Інтернет-магазину, а саме отримував замовлення та займався збутом наркотиків через «закладки».

ІА "Вголос": НОВИНИ