Про це повідомляє «The Guardian».

«14 мільйонів нігерійців потребують гуманітарної допомоги. Серед них 400 тисяч дітей, 75 тисяч з яких можуть померти протягом найближчих декількох місяців», — йдеться у повідомленні.

Цільова програма ООН зможе охопити половину тих, хто потребує допомоги.  ООН звернулася з проханням про фінансову допомогу до міжнародних партнерів, партнерів бізнесу та благодійних організацій.

«Криза у Нігерії розгортається дуже швидко. Ми будемо просити міжнародних партнерів втрутитися, тому що ми можемо вирішити цю ситуацію, якщо будемо робити це разом», — сказав координатор з гуманітарних питань ООН Пітер Лундберг.

Джихадисти з «Боко Харам» спустошили регіон в 2009 році. Вони знищили сільське господарство і торгівлю на північному сході Нігерії.

Влада змогла повернути контроль над територією, проте загинули 20 тисяч осіб, а 2,6 мільйона нігерійців стали біженцями.

Як відомо, уряд Нігерії знаходиться в контакті з організацією «Боко Харам», яку ООН визнала терористичною, з приводу викрадення близько двохсот школярок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ