Про це повідомляє Тиждень.ua.

Вирок було винесено 27 січня щодо головних фігурантів - колишнього головного комісара кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія Гайнца-Петера Гандорфа та колишньої агентки спецслужби Міністерства державної безпеки Крістіни Вілкенінґ.

За рішенням суду екс-комісара засудили до трьох років ув'язнення за отримання хабарів у особливо великих розмірах, розкриття службових таємниць та ухиляння від сплати податків. Вілкенінґ, яка називає себе «приватною детективкою», засудили до позбавлення волі на два роки і десять місяців. Окрім як у дачі хабарів, її також визнали винною в підбуренні до видачі службових таємниць.

До відкриття кримінальної справи проти самого Фірташа судовий процес у Німеччині поки що так і не призвів попри те, що до «шпигунської» справи і було додане доручення за особистим підписом Дмитра Фірташа. Однак у суді заявили, що потенційна кримінальна складова дій олігарха не була темою судового засідання.

Нагадаємо, суд над чиновниками, яких підозрюють в отриманні хабарів від бізнесмена Дмитра Фірташа, розпочався наприкінці листопада 2016 року.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що в Австрії олігарх з України Дмитро Фірташ через колишню агента Міністерства держбезпеки НДР «Штазі» Хрістіну В. з позивним «Ніна» перерахував гроші для підкупу німецьких і австрійських посадових осіб у сфері безпеки, щоб вони роздобули йому документи ФБР, які допомогли б уникнути видачі Сполученим Штатам Америки.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ