Про це повідомляє профільний сайт Railway Technology.

Перші пасажирські перевезення новими потягами почнуться в кінці літа 2018 року в мережі Ельба-Везер. Спочатку на лінії вийдуть два склади.

«Це рішення є важливою віхою для Coradia iLint і рішучим кроком в напрямку чистої і орієнтованої на майбутнє мобільності. Alstom дуже пишається цим регіональним потягом і тим фактом, що тепер він буде здійснювати регулярні пасажирські перевезення», – заявив віце-президент Alstom R & D Innovation Вольфрам Шваб.

«Водень – справжня і ефективна альтернатива дизелю. Особливо на вторинних лініях, де повітряні електролінії не є економічними або поки недоступні, ці поїзди є екологічно чистим варіантом. Ось чому ми підтримуємо і просуваємо технологію, щоб вивести її на поверхню», – підкреслив уповноважений представник Федерального уряду Німеччини із залізничних перевезень Енак Ферлеманн.

Потяг Coradia iLint з використанням водневих паливних елементів може проїхати до 800 кілометрів на одній зарядці. Поїзд буде перевозити 300 пасажирів, з яких 150 осіб зможуть сидіти на місцях, інші 150 місць – стоячі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ