Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що можливість вільного судноплавства має бути забезпечена в Керченській протоці та Азовському морі на тривалій основі.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції у Києві з українським колегою Павлом Клімкіним, пише "Укрінформ«.

»Ми стурбовані ситуацією в Азовському морі«, - відзначив міністр.

Окрім того, він наголосив, що у Москві вкотре порушив це питання перед представниками Росії. Зокрема, у розмові з (міністром закордонних справ РФ) Лавровим.

»Росія мусить забезпечити вільний прохід Керченською протокою. Ми чуємо, що це вже сталося, і ми хочемо, що це було забезпечено на тривалій основі. Криза, яка була в листопаді, у такому вигляді не повинна більше повторитися. Для цього нам потрібна чіткість стосовно становища на місцях«, - наголосив Маас.

За його словами, саме тому сьогодні вранці у Москві він говорив про заходи підвищення прозорості та міжнародний моніторинг.

»Щоб міжнародна спільнота побачила, що ми знайшли рішення стосовно проходу Керченською протокою на тривалій основі«, - підсумував він.

Як писав »Вголос”, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ