У німецькому Бундестазі з 6 жовтня діятиме правило щодо обов'язкового носіння масок. Голова німецького парламенту Вольфґанґ Шойбле (Wolfgang Schäuble) ухвалив відповідне розпорядження.

Про це повідомила пресслужба Бундестагу, передає DW.

Вимога щодо носіння масок поширюється «на всі приміщення, включаючи зал засідань, конференцзали та кімнати для нарад, а також на всі коридори та ліфти в будівлях». Парламентським фракціям наполегливо рекомендують ухвалити відповідні правила і для своїх приміщень. Це правило діятиме щонайменше до 17 січня.

Даний крок необхідний з метою зниження ризику зараження коронавірусом. Поширення вірусу може призвести до того, що «дієздатність німецького Бундестагу може бути серйозно порушена або навіть зупинена за короткий проміжок часу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що маски можна буде зняти, якщо особи перебувають на своїх місцях у відповідних приміщеннях і при цьому на відстані щонайменше півтора метра від інших. Доповідачі на трибуні перед мікрофоном і головуючі на засіданнях також зможуть знімати маски.

Це розпорядження посилається на нові правила, які запроваджені у Берліні. Згідно з ними, люди зобов'язані носити маски в офісних та адміністративних будівлях, якщо вони залишають своє робоче місце і не можуть дотримуватися дистанції у півтора метра від інших. До цього розпорядження у Бундестазі діяла лише рекомендація щодо носіння масок.

За порушення нового правила передбачено штраф, який у окремих випадках може сягати кількох тисяч євро. Також порушникам можуть заборонити вхід у приміщення Бундестагу. Розпорядження Шойбле можна оскаржити упродовж місяця, однак позов не призведе до призупинення його дії.

На даний момент кількість нових випадків зараження коронавірусом в окремих районах Берліна перевищує позначку в 50 на сто тисяч жителів за останніх сім днів, що дає привід віднести їх до територій ризику.

Як повідомлялося, захворюваність серед депутатів є, але Раду розпустили скоріше з прицілом на майбутні політичні події.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ