У новорічну ніч в Україні комендантська година не скасовується, а порушники, які вийдуть на вулицю, ризикують опинитися у відділенні поліції.

Про це повідомила голова Національної поліції Мар'яна Рева в ефірі телемарафону.

«Люди повинні розуміти, що незалежно від того, який день у нас – святковий чи несвятковий – є певні вимоги комендантської години. Поліцейські перевірятимуть осіб, перевірятимуть їхні документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи чи перевірки цієї особи», – сказала Рева.

За її словами, правоохоронці також реагуватимуть на порушення заборони на піротехніку.

Представник голови Нацполіції закликала тих, хто звик гучно святкувати Новий рік, подумати про тих, кому вибухи петард та салютів можуть нагадати про вибухи снарядів.

У відділі комунікації Нацполіції Львівщини зазначили, що з 23 грудня, і впродовж усіх новорічних і різдвяних свят до патрулювання на території Львівської області залучать Нацгвардію, офіцерів та курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ, учасників Добровольчих формувань територіальних громад, військовослужбовців Територіальних центрів комплектування та Служби військового правопорядку ЗСУ, а також рятувальників.

На Різдво поліцейські слідкуватимуть за дотриманням порядку поблизу кожного з храмів у Львові та на території області, де відбуватимуться святкові богослужіння. Для цього збільшили кількість нарядів, створили додаткові слідчо-оперативні групи, а також мобільні вибухотехнічні групи.

«Під час святкувань Нового року та Різдва комендантська година на Львівщині залишається чинною і діятиме з 00:00 до 05:00 год. ранку! Продаж та використання салютів, петард заборонений. Порушникам «світить» адміністративна та кримінальна відповідальність», – застерігають правоохоронці.

У випадку відключень подачі електроенергії правоохоронці повідомлятимуть про повітряну тривогу через гучномовці Мешканців Львівщини закликають не ігнорувати сигнали оповіщення.

Якщо ви виявили на вулиці невідомий підозрілий предмет або стали свідком чи жертвою злочину, негайно телефонуйте за номером «102» або звертайтесь до поліцейських безпосередньо на вулиці.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ