Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів голова міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Я більш ніж переконаний, зрештою, про це говорять і економічні розрахунки, що цей тариф є необгрунтований. В нього вкладається 40-50% корупції. Така ж ситуація у нас є з електроенергією, газом та з усіма тарифами. Люди сплачують корупційну складову, яку постійно використовують чиновники різних рівнів», - обурився він.

Також Мельничук зазначив — таке підняття тарифу є, як мінімум, нелогічним:

«Виходить, що коли місто Львів вивозило сміття по всій Україні, і коли була страшенна катастрофа, то вивіз однієї тонни в середньому був 390 грн. Станом на зараз, коли ситуація, як нас запевняють, стабілізувалася — це буде коштувати вдвічі дорожче — 800 грн. Ситуація мала би покращитись, натомість вона погіршилась. Так дорого, як зараз пропонують вивозити сміття — не обходиться практично в жодному місті. Цей вдвічі піднятий тариф — це ж не вся плата. В нас як мінімум 300 млн в рік дотується з міського бюджету. Це катастрофічно велика сума. Для прикладу, бюджет розвитку Чернівців — 280 млн, Житомира — 300 млн. А в нас ці 300 млн просто додатково дотується до тих грошей, які ми з вами платимо за вивезення сміття».

А ось львівська влада, схоже, зовсім не думає про мешканців міста:

«Коли сміття не вивозили, то й плату не повинні були нараховувати. Влада хоче перекинути свої особисті проблеми на нас з вами. А хтось питається, звідки людина має взяти гроші, щоб заплатити ці комунальні послуги? Вони пробують нам з вами нав`язати свої проблеми. Простій людині розказують — біда, підпалили сміття. Абсолютно неправда! Обласна рада винна, міська влада винна...Цим постійним пінг-понгом пробують відволікти увагу, а насправді видурюють з кишень щораз більше грошей».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ