У п'ятницю, 12 квітня, у Нью-Йорку відбулася прем’єра документально-пригодницького фільму «Людина з табуретом» про останню подорож мандрівника та режисера Леоніда Кантера.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Наш фільм веселий, але в ньому є також трохи війни, тому він і дещо сумний, але головним чином ми так хотіли, і так зробили, що це фільм про любов», — звернувся до присутніх на презентації режисер фільму Ярослав Попов.

Він повідомив, що фільм уже вийшов у прокаті в Україні, на нього отримали відгуків і рецензій, що це головна кіноподія 2019о року.

«Леонід знімав майже все своє життя на камеру, і зняв також свій останній день», — розповів Попов.

Він додав, що спершу вагався, чи вмикати відео останнього дня Кантера, але згодом вирішив усе ж додати його до своєї роботи.

«Планували цей фільм зробити веселим, яскравим, але втрутилися деякі події і зробили його ще сильнішим», — зауважив режисер.

Показ відбувся у рамках туру кінострічки містами США. 19 квітня її покажуть в Атланті, 30 квітня та 1 травня — в Маямі, 4, 5, 7 травня — в Остіні, Далласі та Г’юстоні, 11 травня — у Лос-Анджелесі, 13 травня — у Сан-Дієґо, 18 травня — у Сан-Франциско, 21 — у Портленді, 25 — у Сієтлі, а завершиться тур 28 травня у Міннеаполісі.

Як повідомляв «Вголос», український режисер Леонід Кантер зняв на відео свою смерть.

ІА "Вголос": НОВИНИ