Збройні сили України поки не залишають Бахмут Донецької області. Там ведуться бої.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Поки що ні. Тривають бої... Там був командувач Сирський і відповідно оцінена оперативна обстановка. Так, є проблеми – підірвали міст, який дозволяв забезпечувати належне постачання Бахмута. Але там є інші можливості, забезпечення триває. Відповідно оперативна обстановка така сама, як була вчора, позавчора тощо. Йдуть інтенсивні вуличні бої», – зазначив він.

Подоляк не розуміє, чому багато хто фокусується зараз саме на Бахмуті. За його словами, такі самі інтенсивні бої ведуться зараз ще на чотирьох-п'яти ключових напрямках в Донецькій і Луганській областях.

Радник глави ОП наголосив, що навіть якщо фронт в районі Бахмута зрушиться на кілометр, це ніяк не вплине на загальну обстановку. Вона стабільно важка вже кілька місяців, коли почалися інтенсивні бої й бойові зіткнення контактного типу.

«Росія витрачає максимально боєздатну свою частину... напевно, в принципі таких боєздатних підрозділів у них більше не буде... Там за кожну вулицю великий розмін іде. Ми, наприклад, віддаємо вулицю в розмін на 2-3 тисячі знищених російських військовослужбовців», – сказав він.

Подоляк додав, що руйнування мостів не знищило логістику ЗСУ, вона просто посунулась на кілька сотень метрів.

«Так вони (шляхи постачання, – ред.) є і в інших місцях. Трохи далі виходить логістика доставки на півкілометра-кілометр. Там є обхідні траси, ґрунтові дороги», – пояснив він.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ