На одному із залізничних вокзалів Парижа африканець напав із ножем перехожих. Внаслідок атаки одна людина загинула, двоє зазнали поранень. Правоохоронці виключають терористичні мотиви нападника.

Про це повідомляє France 24.

Зловмисник влаштував різанину о 7:35 ранку за місцевим часом (05:35 за Києвом) на станції, що обслуговує внутрішні поїзди та поїзди, що прямують до Швейцарії та Італії.

Префект поліції Парижа Лоран Нуньєс зазначив, що внаслідок атаки одна людина отримала небезпечні для життя поранення у живіт, двоє інших зазнали легких поранень. Ще одна людина отримала гостру реакцію на стрес після того, як стала свідком нападу.

За словами Нуньєса, підозрюваний є громадянином Малі, він добровільно повідомив поліції, що страждає від «психічних проблем» і має при собі ліки.

Він пред'явив поліції італійське водійське посвідчення, в якому вказана дата його народження - 1 січня 1992 року. Його італійські документи були в порядку - він легально проживав у країні з 2016 року і не мав судимостей.

Паризька прокуратура заявила, що підозрюваний міг використовувати ніж і молоток, їх відправили на експертизу.

Допит підозрюваного припинили через його «несумісний» психічний стан і помістили його під варту для надання психіатричної допомоги.

Інцидент стався менш ніж за пів року до початку Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, які, як очікується, відвідають 15 мільйонів туристів.

ІА "Вголос": НОВИНИ