Поліція заарештувала трьох людей після того, як біля Ейфелевої вежі в Парижі знайшли п’ять трун із французькими прапорами з написом «Французькі солдати в Україні».

Про це пише Міжнародне французьке радіо (RFI).

Як повідомляє видання, 1 червня троє людей залишили п’ять трун у натуральну величину на набережній Бранлі в Парижі біля підніжжя Ейфелевої вежі. Джерело, близьке до справи, повідомило AFP, що в ящиках був гіпс.

Водія фургона, який перевозив ці труни, затримали неподалік і заплатили йому 40 євро, аби той привіз двох інших підозрюваних та їхній вантаж, повідомляє джерело. Чоловік прибув із Болгарії напередодні ввечері.

Двох інших затримали пізніше в суботу на іншому кінці міста — автовокзалі Берсі, де вони збиралися сісти на рейс до Берліна.

Один із трьох людей був болгарином, ще один українцем і третій - німцем, повідомило джерело. У неділю вони все ще перебували під вартою. Правоохоронці розслідують інцидент, як «можливе втручання іноземної держави у справи Франції».

Французька влада підозрює іноземне – зокрема російське – втручання у внутрішні справи в кількох інших нещодавніх інцидентах, у тому числі минулого місяця, коли на Меморіалі Голокосту у Франції було намальовано червоне графіті.

ІА "Вголос": НОВИНИ