З 1 листопада у парку Івана Франка у Львові запрацює нова модульна вбиральня.

Таке рішення сьогодні, 28 жовтня, ухвалив виконком Львівської міської ради.

Вбиральню розташують поблизу вулиці Листопадового чину. Одночасно вбиральнею зможуть скористатися дві особи.

Хоч би як не виглядало це рішення гротескним, але для львів’ян та гостей міста є надзвичайною проблемою відвідати туалет в центрі міста.

Так, в парку є громадська вбиральня, побудована у 1939 році. Проте вона не працює уже кілька десятків років.  Так само як і не працюють майже 20 громадських вбиралень, побудованих майже сто років тому.

Аби вирішити питання задоволення природних потреб людей цивілізовано, а не у внутрішніх дворах центральної частини Львова, міськвиконком кілька років тому своїм рішенням  зобов’язав власників кав’ярень впускати людей до туалетів у закладах громадського харчування. Таке рішення не дуже сподобалося власникам кав’ярень. То ж на туалетах з’явилися оголошення «Тільки для відвідувачів» та «Туалет не працює».   А самі туалети зачиняли на ключ і видавали його тільки тим, хто купував хоча б каву у закладі.

З веденням ковідних карантинних заборон та локдаунів, коли кав’ярням дозволили працювати тільки «на виніс», туалетне питання постало з новою силою.

В деяких місцях влада встановила туалетні кабінки. Але вони, на жаль, не вирішують проблеми.

Поки що її вирішують ось таким шляхом – встановлять автоматизовану модульну вбиральню. Про ремонт старих громадських вбиралень ніхто вже не говорить.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», з 30 жовтня Львів переходить до «червоної» ковідної зони. 

ІА "Вголос": НОВИНИ