Нардепи від партії «Слуга народу» планують затвердити нову процедуру призначення та звільнення членів Нацради України з питань телебачення та радіомовлення.
Про це стало відомо із оприлюднених законопроєктів «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» №2035 і про зміни до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності загальнонаціональними телемережами №2036 на сайті Верховної Ради України.
Депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук повідомила, що зміни в законі про Нацраду мають затвердити «адекватну процедуру призначення та звільнення членів органу».

«Чинне законодавство передбачає двомісячну відсутність членів Нацради, які призначаються за квотою Верховної Ради, допоки триває процедура відбору та їх призначення. Ми вважаємо це неприпустимим і хочемо забезпечити безперервну роботу регулятора», — зазначила вона.

У «Слузі народу» вважають, що наразі немає закону про «прозорість монополіста, який забезпечує мовлення всіх мовників». Згідно з законопроєктом про забезпечення прозорості власності загальнонаціональних телеканалів, до засновників каналів планують висувати вимоги, які гарантуватимуть неможливість впливу інших країн на інформаційний простір України.

Як писав «Вголос», фракція “Слуга народу” планує прийняти півтисячі законопроектів до кінця року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ