У столиці Франції навколо згорілого Собору Паризької Богоматері почалися роботи з очищення території і будівлі від свинцю.

Про це повідомляє theБабель з посиланням на Guardian.

Це вже друга спроба очищування від хімічної речовини. На початку травня поліція Парижа заявила про значне перевищення норми свинцю в ґрунті біля собору. Після від свинцю почали чистити школи навколо Нотр-Даму.

Зараз територія біля собору перекрита, а самі роботи планують закінчити 23 серпня. Чистити собор і ґрунт будуть за допомогою розпилювачів води з миючими речовинами. Лавки і ліхтарі будуть обробляти спецгелем. Повторно також знімуть забруднені ділянки землі. Минулого разу був знятий шар ґрунту глибиною у 40 см.

Нагадаємо, що 15 квітня в Соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху споруди приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад дев'ять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль і дах. Французькі слідчі вважають, що спричинити пожежу в соборі могло коротке замикання.

ІА "Вголос": НОВИНИ