Про це повідомила прес-служба НАК «Нафтогаз України».

При цьому споживачі, промисловість, ТКЕ, бюджетні установи перевищили ліміти використання природного газу на 23,7% – вони спожили 1 млрд куб. м газу за запланованого обсягу 819 млн куб. м. Населення використало за декаду ще 914,5 млн куб. м.

Найбільше перевищення лімітів фіксували в Рівненській (+163%), Черкаській (+83%) та Тернопільській (+57%) областях. Водночас уперше відразу 10 регіонів спожили менше від встановленого рівня або незначно його перевищили.

Зокрема, менше лімітів споживали Закарпатська (-24%), Житомирська (-6%), Сумська (-3%) та Луганська (-42%) області. Дані про споживання газу в зоні АТО надходять із затримкою.

Триває перевищення лімітів у промисловості (+27%) та на підприємствах ТКЕ (+26%). Більше, ніж у першій декаді 2014 року, спожило газу і населення (+14%). Бюджетні установи використали на 23% газу менше за встановлену норму.

Ліміти встановлено на рівні 70-90% споживання для промисловості, ТКЕ та бюджетних організацій у відповідному періоді минулого року. Натомість не встановлено плану споживання для населення.

Також відзначимо, що саме в першій декаді січня в Україні було серйозне похолодання – до -20 градусів. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ