[media=142676,142677] 

Про це пише Daily Mail.

Хоча споруди виглядають непривітно зовні, всередині є всі звичні домашні зручності і милі дрібниці, включаючи дивани, журнальний столик і картини на стінах.

Бункери навіть обладнані «віртуальними вікнами» зі світлодіодами для імітації різних видів зовнішнього світу.

Їх будівництвом займається компанія Vivos, в розпорядженні якої перебувають 29 квадратних кілометрів військових територій в Південній Дакоті. Вони використовують старі бункери, споруджені військовими в середині ХХ століття, і модернізують їх.

Бункери, шириною близько 8 метрів і довжиною до 24 метрів, мають достатньо місця для зберігання запасів, необхідних для виживання в одному бункері від 10 до 20 осіб протягом 12 місяців.

Каліфорнійська компанія Vivos є одним зі світових лідерів в будівництві бункерів. Вартість одного місця в бункері становить від 7500 доларів. Вони захищені надміцними залізобетонними і сталевими стінами і дверима.

Компанія розпочала будівництво в 2016 році, і перші бункери будуть готові вже цього літа.

За словами Гері Лінча, генерального менеджера ще однієї компанії Rising S ', що споруджує бункери, продажі підземних бункерів в деяких регіонах збільшилися на 300 відсотків з моменту перемоги на виборах Дональда Трампа.

ІА "Вголос": НОВИНИ