[media=97072,97074,97077,97080,97084,97086,97089,97092,97096,97098,97100,97102,97104] 

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу, передає кореспондент «Вголосу».

Зараз на площі прокладають нові водопровідні мережі, проводять санацію колектора.

Сама реконструкція передбачає пониження площі, заміну верхнього покриття, всіх комунікацій, оновлення наявного фонтана, спорудження ще одного – сучасного, без чаші, встановлення лавочок та висадження дерев, демонтаж кіосків, облаштування зупинки транспорту. Загалом цьогоріч планують безпосередньо реконструкцію мереж і висаджування дерев, паралельно передбачено ремонт фасадів довколишніх будинків, зокрема дитячої поліклініки  і навчального закладу. Наступного року має відбутися замощення площі, встановлення освітлення і фонтанів.

Окрім того, цього року вже розпочалася реконструкція даху в костелі кларисок, де є Музей Пінзеля. На ці роботи передбачено в бюджеті міста 3,5 млн грн. Тендер виграла фірма «Центр-Комплекс», яка має виконати завдання до кінця року. Паралельно мали б відбутися реставрація фасаду музею. Як пояснила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, за ці роботи відповідає область. Наразі ЛОДА звернулася до Мінкульту з проханням виділити 4 млн грн, які потрібні на ремонт фасаду.

Замовником робіт з реконструкції площі та ремонту даху музею виступає управління охорони історичного середовища. Як пояснила Лілія Онищенко, частину грошей на реконструкцію площі закладено в міському бюджеті, частково фінансування має взяти на себе німецьке товариство GIZ, яке обіцяло долучитися до реалізації цього проекту.

Головний архітектор міста Юліан Чаплінський додав, що має ще пройти тендер на відбір генпідрядника, який ремонтуватиме площу. Наразі 800 тис. грн виділено з міського бюджету райадміністрації на заміну мереж і озеленення.

«Проект реконструкції подано на експертизу, після неї буде оголошено тендер. Підрядники мають виконувати роботи зі встановлення фонтана, замощення й освітлення площі», – пояснив Ю. Чаплінський.

ІА "Вголос": НОВИНИ