У понеділок, 6 листопада, польські перевізники розпочали блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон у пунктах пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби.
Зазначається, що організатори протесту планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас протестувальники не затримуватимуть вантажні автомобілі з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, тощо. Також не планують перешкоджати руху автобусам та легковому транспорту.
Прикордонники просять громадян та перевізників, які планують перетинати кордон з Польщею, врахувати цю інформацію. У разі додаткової інформації, Державна прикордонна служба України інформуватиме про це на своїх офіційних сторінках.

Нагадаємо, польські перевізники загрожують з листопада перекрити всі пункти пропуску з Україною через збільшену конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Їхні вимоги:

  • повернути українським перевізникам дозволи;

  • посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ;

  • неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо фінанси компанії знаходяться не на території ЄС;

  • окрему чергу в Є-черзі для авто на номерах ЄС;

  • окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур;

  • отримати доступ до системи «Шлях».

ІА "Вголос": НОВИНИ