На агропідприємстві у селищі Рокіціни на півночі Польщі жорстоко вбили і розчленували 48-річного українця, а після вбивства – намагалися спалити його тіло.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на прокурора районної прокуратури у Лемборку Поморського воєводства Патрика Вегнера.

За підозрою у вбивстві слідчі арештували трьох громадян Польщі.

В ніч на 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві у населеному пункті Рокіціни, що неподалік Ґданська, слідчі виявили розчленоване тіло 48-річного українця.

Пізніше поліцейські з’ясували, що на агропідприємстві трапилось вбивство, підозру в якому оголосили трьом громадянам Польщі, серед яких – подружжя співвласників ферми та робітник.

Один з підозрюваних визнав свою провину, інший – ні. На час слідства суд на три місяці арештував усіх підозрюваних.

Поки що, правоохоронці встановлюватимуть повну інформацію про загиблого. Попередньо слідство вже встановило, що чоловік жив сам, у Польщі в нього ще є сестра, а мати живе в Україні. Загиблий був єдиним українцем, який працював на невеликому агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу.

Вбивство, найімовірніше, не було скоєно на національному підґрунті, кажуть у прокуратурі. Там наголосили, що працедавець убив українця з особливою жорстокістю. Слідство встановило, що чоловік був схильний до насильства і бив своїх працівників.

Місцеве видання Ґданська TVP3 повідомило, що неофіційно вбивство трапилось через гроші. Один із працівників ферми зізнався в злочині і детально описав процес убивства.

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років ув’язнення за ненадання допомоги і приховування слідів злочину.

ІА "Вголос": НОВИНИ