Вже з суботи, 7-го листопада, у польських костелах та інших релігійних спорудах майже удвічі поменшає людей. Все через пандемію коронавірусу. Місцеві медіа зазначають, що вже з суботи астосовуватимуться нові обмеження щодо кількості людей, які можуть брати участь у релігійних заходах.

До цього часу у польських костелах могла перебувати одна особа на семи квадратних метрах площі. Це означало, що в костелах могло перебувати удвічі більше людей, ніж у великих (понад 100 метрів) торгових закладах, де на одну особу мало припадати 15 метрів. У малих комерційних магазинах, що мають площу менше 100 метрів біля каси могло перебувати до 5-и осіб.

На перебування у костелах - новий і жорсткіший ліміт

Сьогодні, у середу, 4 листопада, було оголошено про зміну ліміту кількості осіб у сакральних спорудах. Хоча прем'єр-міністр та міністр охорони здоров'я окремо не наголошували на цих обмеженнях, але інформація про них з огляду на питання про можливе закриття церков було включено до колегій, представлених главою уряду.

Як пише видання «Rzeczpospolita», із 7-го листопада у храмах діють нові обмеження - 1 особа на 15 квадратних метрів, що є таким самим, як і у великих комерційних об’єктах (понад 100 квадратних метрів).

Введений ліміт застосовується з 7 по 29 листопада, але це обмеження може бути продовжено.

Фото «Rzeczpospolita».

Раніше Вголос писав:

через пандемію коронавірусу у Польщі значно послабшав польський злотий

ІА "Вголос": НОВИНИ