Польща вводить повний локдаун – жорсткі обмеження на всій території країни – через погіршення ситуації з пандемією коронавірусу. Про це оголосив міністр охорони здоров'я Адам Недзельський, повідомляє TVN24.

Локдаун вступить в дію 20 березня і триватиме щонайменше до 9 квітня. За його правилами закриються торгові центри, кінотеатри, театри, галереї та інші розважальні заклади, а також басейни і лазні, учнів молодших класів переведуть на дистанційне навчання. Міністр закликав роботодавців відправити на віддалену роботу якомога більше співробітників.

Недзельський пояснив, що в країні прискорюється поширення вірусу, при цьому найчастіше, в 52 відсотках випадків, у хворих виявляють так званий «британський» штам. За його словами, влада більше не може дозволити собі вводити обмеження лише в тих областях, де пандемія особливо сильна. Також уточнюється, що обмеження можуть посилити, якщо це буде потрібно.

Польща займає 13-те місце в світі за рівнем поширення COVID-19.

За останніми даними Інституту Хопкінса в Польщі кількість інфікованих коронавірусом сягнуло майже 1,957 тисяч, з яких більше 48 тисяч завершились летально.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ