Середня зайнятість у підприємницькому секторі в Польщі зросла у серпні на 43 тисячі робочих місць, після збільшення на 66 тисяч місяцем раніше. Ринок праці компенсував кризові втрати, але досі рівень економіки Польщі ще далеко від норми, пишуть польські медіа.

У березні, квітні та травні, коли діяли протиепідемічні обмеження економічної діяльності, середня зайнятість у секторі підприємств зменшилась на 272 тисячі працівників. Хоча з того часу кількість робочих місць суттєво зросла - на 121 000, але це на 1,5% менша кількість, ніж за аналогічний період минулого року.

Згідно з даними ОГС, у четвер статистика виявилась дещо кращою, ніж очікували економісти: зайнятість у підприємницькому секторі в серпні була на 1,7% нижчою, ніж рік тому.

Динаміка заробітної плати також стала сюрпризом. Середня заробітна плата в секторі підприємств, до якого входять підприємства, що мають щонайменше 10 працівників, у серпні зросла на 4,1% порівнюючи з аналогічним періодом минулого року.

Як зазначає польське видання «Rzeczpospolita», падіння зайнятості навесні частково відображало скорочення робочого часу деяких працівників, а також перерви для догляду за дітьми через закриття шкіл та карантин. Пізніше відбулося поступове відновлення нормального режиму роботи на підприємствах.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ