У Полтаві шкільна вчителька біології та хімії під час дистанційних уроків розповідала учням про «звірства «Азову» та «правоту РФ щодо «ДНР/ЛНР»".

Її було звільнено із закладу у липні, також вона не може виїжджати з міста без відома слідчого, а 22 серпня суддя Жовтневого райсуду Полтави Володимир Бугрій відпустив її під особисте зобов’язання.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень. Зазначається, що жінка, що працювала у школі №4, яка наразі пенсійного віку, народилася у Кіровській області РФ і має українське громадянство. 

Під час онлайн-занять у ZOOM з 2021-го по 2022 рік серед учнів середніх та старших класів вона висловлювала антиукраїнську позицію та підтримувала дії держави-агресора. Крім того, як ідеться в судовому рішенні, вчителька проводила уроки російською мовою та визнавала правомірною окупацію частини нашої території. Після повномасштабного вторгнення Росії жінка почала пропагувати від’єднання території так званих «ДНР», «ЛНР» від територій України, запевняючи, що ціною територій федеративних республік можна тепер втратити всю країну.

Також жінка обговорювала можливість розробки біологічної зброї на території України, та засуджувала діяльність полку «Азов», бійці якого які нібито катували полонених, «засуваючи полоненим голки під нігті». 

Фахівці Інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С.Бокаріуса дійшли висновку, що такі висловлювання вчительки могли мати деструктивний вплив на когнітивну, емоційну, мотиваційну сфери психіки учнів. А так у них могли формуватися негативні соціальні установки, стереотипи та ставлення до ЗСУ або конституційного устрою України.

Зазначається, що у червні жінці не продовжили трудовий контракт зі школою. Її було звільнено. А 18 серпня вчительці-колаборантці повідомили про підозру. Як запобіжний захід їй обрали особисте зобов’язання – аналог «підписки про невиїзд». Після завершення розслідування зрадниці України загрожує до 5-ти років обмеження або позбавлення волі з конфіскацією майна або без такого. Ім’я викладачки поки не повідомляється.

Додамо, у готелі «Донбас» в окупованій Кадіївці (Стаханові) на Луганщині відбулася «бавовна». Заявляється, що це був удар HIMARS по місцю розташування противника, внаслідок якого військові країни-агресорки зазнали великих втрат у живій силі.

ІА "Вголос": НОВИНИ