Служба безпеки України затримала голову Полтавського райсуду. Вона підозрюється у співпраці з російськими спецслужбами та передачі даних про українських захисників.

Про це у Telegram-каналі повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Як з'ясували слідчі, затримана з власної ініціативи вийшла на російські спецслужби та почала співпрацю з ними ще на початку повномасштабного вторгнення. На той момент вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

Після того, як Росія окупувала місто вона добровільно залишилась працювати окупованій частині Запорізької області. Там і почалась її співпраця з росіянами.

Наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша.

Окрім цього вона змушувала інших працівників суду здавати позиції українських військових. А у випадку, якщо ті відмовлялись, то «здавала» їх до російських каральних органів.

Улітку 2022 року жінка залишила окуповані території та виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду.

Слідчі повідомили судді про підозру у вчиненні державної зради. Вирішується питання щодо відсторонення її від виконання службових обов'язків та обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ