Сьогодні вранці до Севастопольської бухти зайшов патрульний корабель проєкту 22160 типу «Василь Биков» Чорноморського флоту Росії.

Про це повідомляють кореспонденти «Крим.Реалії».  

Правий борт корабля у районі корми обгорів. О 09:30 корабель за допомогою буксирів пришвартувався біля Курячої пристані.  

У складі Чорноморського флоту є чотири патрульні кораблі проєкту 22160: «Василь Биков» (бортовий номер 368), «Дмитро Рогачов» (375), «Павло Державін» (363) та «Сергій Котов» (383). З початку повномасштабного військового вторгнення армії Росії до України бортові номери всіх кораблів зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць.  

У четвер, 4 серпня, військово-морський експерт HI Sutton із проєкту OSINT повідомив у Twitter, оприлюднивши відповідні фото, що російський військовий корабель поблизу окупованого Севастополя раптом почав випускати димову завісу, після чого був оповитий клубами чорного диму.

Експерт припустив, що маскування російського корабля за допомогою димових приманок не допомогло йому врятуватися від попадання української ракети та саме тому його огорнули клуби чорного диму.

Однак остаточної ясності щодо цього немає. За даними експерта, на фото знято патрульний корабель проєкту 22160 типу «Василь Биков». 

ЗСУ інформацію поки не коментували. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ