Очільник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на ракетний удар по порту в Одесі, назвавши це «російською дипломатією».

Відомо, що рашисти завдали удару по Одеському морському торговельному порту після домовленостей у Стамбулі щодо безпечного експорту зерна.

Про це Єрмак розповів у твіттер.

«Росіяни обстріляли Одесу ракетами. Учора Україною було домовлено про експорт зерна морем, а сьогодні росіяни б'ють по одеському порту. Це російська дипломатична дихотомія», - написав він.

Водночас Єрмак зазначив, що росія систематично «створює продовольчу кризу, роблячи все, щоб люди страждали».

«Терор голодом триває. Світ повинен діяти. Найкращі гарантії харчової безпеки є подвійними: ефективні санкції проти Росії та більше зброї для України», - наголосив він.

Вголос раніше писав, що сьогодні вранці, 23 липня, російські окупанти обстріляли Одесу. Відомо, що внаслідок ракетного удару спалахнула пожежа у порту.

Таким чином, українська сторона закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов’язань у рамках підписаної угоди про безпечний експорт зерна напередодні, повідомили у МЗС після обстрілу військами рф Одеського морського порту.

На ракетний удар також відреагувало Міністерство закордонних справ України.

ІА "Вголос": НОВИНИ