У Православній церкві України переконані, що будуть визнані Російською православною церквою, тому залишаються відкритими для діалогу.

Відповідне рішення ухвалив Священний Синод Української православної церкви.

«Ми залишаємося відкритими для діалогу з Російською Православною Церквою та переконані, що у благословенний Богом час і ця Церква-Сестра визнає автокефалію Помісної Української Православної Церкви», - йдеться у заяві Синоду.

В ПЦУ також зазначили, що Розділення в Українській Православній Церкві є наслідком безпідставного та неканонічного втручання в її життя з боку Російської Православної церкви. Синод також вважає необґрунтованими спроби поставити під сумнів саме право Вселенського Патріарха самостійно видати Томос про автокефалію помісної УПЦ.

У Синоді наголосили, що дотепер РПЦ відкидає саму можливість такого спілкування та та заперечує навіть право на існування української Помісної Церкви. Синод переконаний. що така позиція Російської церкви «продиктована не турботою про благо православ’я, пастирськими мотивами чи канонічними вимогами, а виключно політичними ідеями».

Додамо, що Синод ПЦУ благословив відкриття монастиря у Дніпрі.

І також додамо, що Синод УПЦ ухвалив рішення про літургії УГКЦ у Софійському соборі. 

І також, що ПЦУ створила управління Переяславсько-Вишневецької єпархії.

ІА "Вголос": НОВИНИ