Працівники львівської митниці вилучили дві колекції історично-культурних цінностей. Орієнтовна вартість майна – 500 тисяч гривень. Про це повідомляється на сторінці митниці в соціальних мережах.

36-річний водій мікроавтобуса намагався провезти в Україну з Польщі понад 4 500 старовинних купюр, багато прикрас, монет, годинників та монет.

Виявили цінності в пункті пропуску «Краківець – Корчова» працівники митниці спільно з представниками Служби безпеки Львівської області.

Чоловік намагався провести колекції історично-культурних цінностей смугою спрощеного митного контролю. Під час перевірки в автомобілі знайшли три господарські сумки. В них митники виявили коробки, в яких були сховані цінні речі 19-20 століття. Згодом порушник зізнався, що із ним зв’язався невідомий чоловік та запропонував провести сумки за винагороду.

Фахівці вилучили знахідки та скерували їх на експертизу. Загальна вартість 1 340 предметів нумізматики – 229 тисяч гривень, а 2 413 предметів боністики – понад 261 тисячу гривень.

Водій мікроавтобуса порушив митні правила. Чоловіку повернули лише предмети, які не вважаються історичною чи культурною цінністю. Їх сумарна вартість яких не перевищує 500 євро.

[media=63067,63069,63071]

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ