Про це розповіла заступник начальника з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська-Нор під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Оксана Куманська-Нор нагадала, що з 1 січня цього року відбувається процес передачі повноважень із реєстрації майна та бізнесу від юстиції до нотаріусів та органів місцевої влади. Відповідно до закону, підрозділи для реєстрації обов’язково повинні створити в районних державних адміністраціях.

«Водночас, за наявності рішення сесії, сільські, селищні та міські ради також можуть здійснювати державну реєстрацію на місцях. Активність сільських та селищних рад є немалою: лише в Пустомитівському районі 16 рад ухвалили відповідні рішення», – сказала чиновниця.

Вона додала, що перевагою реєстрації місцевими радами є те, що 100% адміністративного збору за здійснення державної реєстрації залишається в місцевих бюджетах, якщо органи місцевого самоврядування стали альтернативними реєстраторами.

Також Оксана Куманська-Нор зазначила, що єдиного підходу у структурі введення у штат відділів немає.

Як писав «Вголос», на Львівщині 6 районних державних адміністрацій звернулися до Кабінету Міністрів про свою готовність здійснювати реєстрацію речових прав та бізнесу.

ІА "Вголос": НОВИНИ