Електоральний рейтинг президента Росії Володимира Путіна знизився до рекордно низької позначки за останні 18 років і склав 43%.

Саме стільки респондентів фонду «Общественное мнение» (ФОМ) готові проголосувати за Путіна на виборах, якби вони відбулися в найближчу неділю, передає російська служба ВВС.

Крім того, 36% заявили, що стали менше довіряти президенту за останній місяць, і лише у 15% довіра до глави держави зросла. 49% не змогли відповісти на це питання.

Експерти пов'язують зниження рейтингу з протестами через вибори і прогнозують подальше падіння підтримки російського глави.

Відзначається, що лише в квітні 2001 року за Путіна були готові голосувати менше – 42%.

При цьому, як показало опитування ФОМ, рейтинги інших політиків не змінилися – як і раніше 10% підтримали б кандидата від КПРФ Павла Грудініна, 11% – лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

Разом із тим, за даними ФОМ, знизилася кількість тих, хто вважає, що Путін на посту працює добре – із 64% у липні до 60% зараз.

27% повідомили соціологам, що президент на посаді працює погано, а 12% вагалися з оцінкою. Це рівень грудня-січня 2018-2019 року, в той момент рейтинги Путіна переживали чергове зниження.

Нагадаємо, що ексдепутат Держдуми заявив, що Путін може піти з Донбасу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ