Країни Європейського Союзу під час засідання Ради Безпеки ООН засудили оголошені 11 листопада цього року вибори на території, підконтрольній бойовикам терористичних організацій «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка».

Про це повідомляє Польське радіо

"Як держави-члени Європейського Союзу, ми повністю підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України", − йдеться в заяві. Посол Польщі в ООН Йоанна Вронецька підкреслила, що Польща рішуче підтримує незалежність України, а дотримування Мінських угод вважає єдиним шляхом тривалого вирішення конфлікту.

"Це не внутрішній конфлікт, як це представляє Росія. Це конфлікт між країнами, який ініціювала і продовжує Росія з метою дестабілізувати Україну", — сказала Йоанна Вронецька.

Посол Росії в ООН Васілій Небендзя переконував, що рішення про вибори прийнято після замаху на Олександра Захарченка, до якого, як ствердив, причетні українці. В оцінці росіян, вибори не порушують мінських угод.

Якщо дійде до проведення виборів на підконтрольній Москві території Луганщини і Донеччини, США заявили, що введуть чергові санкції проти Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ