В кулуарах Верховної Ради України помітили російських журналістів. Розгорівся скандал довкола їхньої акредитації.

Про це повідомив український журналіст Олександр Трохимчук у Facebook.

"У кулуарах парламенту безперешкодно тусять російські журналісти. Причому не приховують цього. Причому поводяться часом відверто нахабно. Питання: а навіщо вони тут і чому їх акредитували?" – обурився він.

Керівниця пресслужби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк підтвердила, що в Раді дійсно були журналісти з Росії. Однак вона порадила звертатися щодо цього питання до СБУ, адже, зазначила, що у Раді немає заборони на акредитацію іноземних журналістів.

«Прошу не перекручувати мої слова – не нами встановлений вхід у будівлі парламенту за документами, що засвідчують особу. По-друге, ми виконавці. Будуть інші рішення щодо акредитації – з радістю виконаємо», - додала Кармалюк.

Також вона відзначила, що вже акредитовано 2300 представників медіа за два місяці.

«Якщо журналісти самі не будуть впливати на процес акредитації, скоро і вам не буде місця – не буде чимось дихати. Активно приєднуйтесь через співпрацю з профільними комітетами. А ми підтримаємо», – сказала керівниця пресслужби ВРУ.

При цьому, вона уточнила, що жодний росЗМІ не було акредитовано. У Раді, за словами Кармалюк, були росіяни тільки під прапором ВВС і The Washington Post.

Як писав «Вголос», Спілка журналістів закликала Мендель та Офіс Президента вибачитися за скандальні ситуації. 

ІА "Вголос": НОВИНИ