[media=147564,147565,147566,147567,147568,147569,147570] 

Народні депутати, зокрема, Ігор Луценко, розклали біля робочих місць своїх колег збірник поезій Сергієнка. До збірки увійшли найбільш відомі ліричні та злободенні вірші журналіста. В анотації до книжки зазначається, як саме і за що загинув журналіст, і хто може бути причетним до його вбивства. Найбільш ймовірним винуватцем злочину є народний депутат з групи «Відродження» Геннадій Бобов. На обкладинці збірника навіть фотографія Бобова: він образно уособлює зло, проти якого все життя боровся Василь Сергієнко.

«Перепоною для завершення розслідування та затримання ймовірного замовника злочину є депутатська недоторканність Геннадія Бобова», - написано в анотації до поетичної збірки. Також організатори акції вивісили на балконі розтяжку із надписом: «Пане Генпрокуроре! Тут вбивця Героя Небесної сотні Василя Сергієнка!». Намальована стрілка вказує на робоче місце Геннадія Бобова. Як зазначив один з організаторів акції Ігор Луценко, це зроблено для того, щоб жоден депутат не забув, з ким вони працюють в одній сесійній залі.

«Наш плакат адресований не лише Генпрокурору, але кожному з наших колег. Підозрюваний у вбивстві – Генадій Бобов, депутат з групи «Відродження». Всі про це знають, справа практично розслідувана, піймана частина виконавців. Немає жодних підстав не вносити подання на внесення про зняття депутатської недоторканності та притягнення його до кримінальної відповідальності. Це не лише відповідальність ГПУ, але й наша, оскільки це наш колега», - зазначив Луценко. За його словами, лист до Юрія Луценка з вимогою пришвидшити процесуальні дії у відношенні Бобова підписали 80 журналістів, і він буде направлений Генеральному прокурору. Своєю чергою, народний депутат Юрій Левченко закликав правоохоронців припинити «кришувати» Бобова. «Наближається четверта річниця початку революції гідності. Ганебним є факт, що в цій залі сидить депутат, який є вбивцею Героя революції гідності. Його причетність до цієї справи доведена на 100%. Ніхто не має в цьому сумнівів. Але він сьогодні у групі «Відродження», яка, як і інші регіонали, є членами цієї коаліції. Його ніхто не чіпає. Він і далі має недоторканність і сидить в цьому залі. Ми закликаємо правоохоронців припинити «кришувати» регіонала Бобова, подати подання на зняття недоторканності, щоб родина Сергієнка мала шанс на якусь справедливість», - закликав парламентар.

За словами побратима Василя Сергієнка Олега Собченка, одне із завдань їхньої акції у парламенті – проінформувати народних депутатів щодо перебігу резонансної справи. «Я бачу, що багато з тих, хто працює у парламенті, не поінформовані і не цікавляться цією справою. Вже зуби болять говорити про причетність Бобова, а він і досі сидить у Верховній Раді! Та ще й підсилає до моїх друзів-депутатів, які допомагають в цій справі, своїх переговорників з метою домовитися. Це вказує на його зацікавленість у цій справі. Але краще нехай це припинить, ці люди не продаються!», - заявив Собченко.

Нагадаємо, 7 жовтня відбулося нагородження переможців конкурсу журналістських розслідувань на премію ім. Василя Сергієнка. Свої роботи на конкурс подали майже 300 журналістів з різних регіонів України. За словами організаторів конкурсу, його мета – не лише вшанувати пам’ять загиблого журналіста, але й проінформувати суспільство про перебіг цієї справи та домогтися справедливого розслідування злочину.

ІА "Вголос": НОВИНИ