У Верховній Раді України розробляють новий законопроєкт про Центральну виборчу комісію.

Про це розповіла представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, народний депутат від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук, повідомляє Главком.

Депутатка зазначила, що у Раді розробляють такий законопроєкт, щоб чітко визначити функції комісії та зробити її аполітичною.

«Ця комісія на сьогодні є дуже заполітизованою, коли квоти. Одні пропонують, щоб на конкурсній комісії і взагалі випадковим вибором (обиралися члени ЦВК, - ред.), щоб не впливати. Інші пропонують інші ідеї. Ми поки що їх збираємо і зробимо такий цілісний законопроєкт«,- розповіла Верещук.

За її словами, після цього наступні призначення будуть відбуватися за новим законом.

Вона зазначила, що законопроєкт спільно розробляється «Слугою народу» та іншими фракціями.

Верещук припускає, що обрання складу ЦВК за новим законом може відбутися ще до закінчення каденції новопризначених членів Центральної виборчої комісії.

«На сьогодні ми діємо на старому законодавчому полі і готуємо нове. І коли вже буде нове, і нові конкурсні засади, і нові вимоги до кандидатів, то можливо так станеться, що цей склад, який на сьогодні є, буде переобрано відповідно до нового закону» - зауважила Верещук.

Депутатка припускає, що новий законопроєкт про ЦВК буде розроблено до кінця року.

Як писав »Вголос", у п’ятницю, 4 жовтня, Верховна рада призначила новий склад Центральної виборчої комісії.

Також Центральна виборча комісія 4 жовтня зібрала перше засідання для обрання керівництва.

Згодом новий склад ЦВК обрав собі нового керівника, тепер дану посаду обійматиме Олег Діденко.

Того ж дня Діденку обрали заступника. Відповідну посаду обійняв Сергій Дубовик. Також відомо, хто став секретарем у новому складі Центрвиборчкому.

ІА "Вголос": НОВИНИ