Про це заявила у «Facebook» віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко за результатами скайп-конференції гуманітарної підгрупи в рамках Тристоронньої контактної групи.

«Сьогодні Путін знову заявив про «всіх на всіх»..., тобто про цивільних, схоплених на окупованих територіях за проукраїнські погляди (і яких продовжують щодня хапати) і наших військових, що боронили нашу землю - на всіх тих, хто здійснив найтяжчі злочини проти України, в тому числі важкі вбивства», – заявила Геращенко.

За її словами, цю «мантру сьогодні слово в слово повторили представники ОРДЛО».

«Вони не підтверджують наявність в себе 110 заручників, що їх вимагає звільнити СБУ і Мінська група, а говорять, що в них утримується вдвічі менше. І вимагають від української сторони негайно передати ОРДЛО 700 осіб і звільнити менше 50», – повідомила Геращенко.

За її словами, в списку тих, кого вимагають звільнити терористи, є вбивці і інші особи, що вчинили найтяжчі злочини.

«В списку тих, кого підтверджує ОРДЛО, немає багатьох з тих українців, долі яких нам відомі - їх просто ховають і не дають жодної інформації про звільнення. Ось така правда», – зауважила Геращенко. 

Вона уточнила, що сьогодні на скайп-конференції українська сторона ставила питання пошуку компромісу задля звільнення до різдвяних свят, нагадувала про обіцянку представників бойовиків звільнити підлітків, піднімала питання негайно передати українській стороні нового заручника, який пораненим потрапив до рук бойовиків кілька днів тому, при бойовому зіткненні. 

«Відповіді не було, вірніше, по суті, весь світ почув сьогодні відповідь від очільника РФ: що режисери і журналісти – диверсанти і терористи, що українська сторона не амністує всіх, що має бути прийнято закон про амністію. Да, про амністію кричали сьогодні і ОРДЛО...», – резюмувала Геращенко.

Зазначимо, сьогодні Путін на прес-конференції заявив, що представників «ДНР» і «ЛНР» не влаштовує пропозиція обміну «всіх на всіх», тому що вони визнані українською владою злочинцями і не підлягають помилуванню.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ