У Раді Європи підкуп – це абсолютно нормальний інструмент, яким у цій організації користуються. Причому є ті, хто за прихильність до Росії отримує гроші чи запрошення до Москви і подальшу матеріальну опіку.

Про це «Вголосу» розповів міжнародний експерт Олександр Хара.

За його словами, друзів Росії у РЄ можна поділити на дві категорії. «Перша – корисні ідіоти, тобто ті, хто вважає, що діалог завжди кращий, ніж конфронтація, і не розуміє, що діалог із Росією – це слабкість і програшне запрошення для неї продовжити агресію або деструктивні дії, - зазначив він. -Це тільки для європейців діалог надзвичайно важливий, бо в перемовинах вони можуть вирішити всі проблемні питання. Тим більше, що діалог із росіянами й так триває: їхні делегації все одно приїжджають на засідання, просто участі в ухвалені рішень не приймають».

Також Хара додав: «Є ще друга категорія: це ті, хто з особистої користі чи інтересів уряду своєї країни або певних правлячих сил хочуть, аби Росія вийшла з-під санкцій, аби продовжувати з нею торгувати і вирішувати інші економічні питання».

Більше читайте тут: «Чи знімуть із Росії санкції?».

ІА "Вголос": НОВИНИ