Народний депутат від «Свободи» Оксана Савчук зініціювала в парламенті і зареєструвала зі співавторами законопроект про автоматичну втрату громадянства України тими особами, які набули громадянство РФ.

Про це заявив на сторінці в Facebook голова партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

«Закон зареєстрували для того, щоби всякі аксьонови, не могли не те що нардепами бути, а і навіть претендувати на участь в українській політиці. Щоби колаборанти з московськими паспортами не тягли гроші з бюджету України. Проти них мають бути відкриті кримінальні провадження - справедливий суд - заслужене покарання», - наголосив Тягнибок.

Нижче повний текст законопроекту.

Закон України

«Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо автоматичної втрати громадянства України у разі добровільного набуття громадянства держави-агресора – Російської Федерації»

Верховна Рада України постановляє:

І. Закон України «Про громадянство України» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 13, ст.65) доповнити новою статтею такого змісту:

Стаття 191 Автоматична втрата громадянства України

Добровільне набуття громадянами України громадянства держави-агресора – Російської Федерації, є підставою для автоматичної втрати громадянства України.

Автоматична втрата громадянства України у випадках, визначених цією статтею, передбачає втрату громадянства України без видання відповідного указу Президента України.

Датою припинення громадянства України у випадках, передбачених цією статтею, є дата набуття громадянства Російської Федерації».

ІІ. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

ІА "Вголос": НОВИНИ