З теперішнім бюджетом Львова добудова мосту на вулиці Науковій – розмова на 3-4 роки. Втім є підозра, що у Ратуші не випадково почали активно обговорювати можливість демонтувати шляхопровід, який уже зроблено на 80%. Радше за все, за цим є лобіювання чиїхось інтересів. 

Таку думку у прямому ефірі проєкту «Народне Толк-Шоу» на телеканалі NТА висловив депутат Львівської міськради, голова транспортної комісії  Ігор Зінкевич.

Ігор Зінкевич розповів, що ще у 2017-му році разом із депутатами Львівської міської ради попередньої каденції піднімав тему щодо добудови мосту на вулиці Науковій у Львові. Однак досі це питання, зауважив депутат міськради, не вирішене. Понад те, сподіватися, що історія з мостом матиме швидке завершення, не варто.

«Мені здається, що з теперішнім бюджетом Львова добудова мосту на вулиці Науковій – розмова на 3-4 роки. Та й такі терміни під питанням! Адже за тим, що знаю, у наступному році справа з грошима буде ще гірша», – сказав він.

Ігор Зінкевич переконаний, що тема демонтажу мосту на Науковій почала роздуватися саме зараз не просто так.

«Вочевидь у мерії бачать вигоду в тому, щоб роздувати цю історію, збурювати обговорення та запускати потрібні їй меседжі про потребу розібрати міст», – підкреслив він.

Нагадаємо, у міській раді Львова висловили ініціативу щодо знесення недобудованого мосту на вулиці Науковій. Однак мешканці мікрорайону навпаки – вимагають його добудувати, адже це б розвантажило проблемну транспортну ділянку.

Зазначимо, що версію, чому продовження моста та запуску по ньому трамвайної лінії, є незручним для влади, висловив й ексдепутат ЛМР Ігор Телішевський. За його інформацією, на місці супермаркету «Арсен», який нещодавно закрили, планують будувати житло. "А хто ж хотітиме купувати квартири у будинку, повз який їздить трамвай. Так що тут, виглядає на те, хочуть відстоювати не інтереси мешканців, а забудовника«, - зазначив він в ефірі »Народного толк-шоу".

ІА "Вголос": НОВИНИ