Якщо Росія все ж вирішить вдертися в Україну, то Москва не зупиниться лише на цій країні.

Про це в ефірі телеканалу Sky News заявила глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс.

«Великий ризик, звичайно, полягає в тому, якщо відбудеться (російське – ред.) вторгнення в Україну, це завдасть величезної шкоди Росії та Україні. І це ще більше підірве стабільність Європи. Боюся, такі (дії РФ – ред.) не зупиняться на Україні. Це атака на сусідні держави з Росією та інші східноєвропейські країни з метою підірвати легітимність їхнього прагнення стати частиною НАТО», – сказала вона.

За словами Трасс, Захід не може оголосити меседж, що за агресію буде винагорода.

«Якщо ми побачимо вторгнення (РФ – ред.) в Україну, то тривалий конфлікт може призвести до серйозних витрат. Ми можемо побачити ширший підрив безпеки в Європі, а інші агресори по всьому світу можуть побачити у цьому можливість розширити свої амбіції», – додала міністр.

Трасс також зазначила, що коли вона відвідала Москву минулого тижня для переговорів зі своїм колегою Сергієм Лавровим, то він не зміг відповісти, чому на кордоні з Україною перебуває понад 100 тис. російських військових, якщо не планується вторгнення.

Нагадаємо, «Вголос» повідомляв, що Великобританія збільшить військову та економічну допомогу Україні.

Також, міністри фінансів країн G7 заявили про готовність введення потужних економічних санкцій проти Росії в разі вторгнення її військ в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ