Міністерство оборони рф заявило, що в Україні російські війська застосували гіперзвукові ракети «Кинджал»

Ракети застосували для знищення підземного військового складу на заході України.

«18 березня авіаційним ракетним комплексом »кинджал« з гіперзвуковими аеробалістичними ракетами знищено великий підземний склад ракет і авіаційних боєприпасів українських військ у населеному пункті Делятин Івано-Франківської області», - заявив він.

Авіаційний комплекс з високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою, створений на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача Міг-31 - міг-31к.

Він здатний вражати цілі на дальності понад 2 тисяч км, при цьому гарантовано долаючи всі існуючі і розроблювані системи протиповітряної і протиракетної оборони.

У лютому цього року російські винищувачі МіГ-31к з гіперзвуковими ракетами «Кинджал» прибували до Сирії для навчань. Комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Створено на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К.

За словами російських військових, він здатний вражати цілі на дальності понад 2 000 км, при цьому гарантовано долаючи всі існуючі та розроблювані системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни ЗСУ знищили п'ятьох російських генералів.

Також «Вголос» писав, Президент України Володимир Зеленський поставив Кабінету Міністрів завдання розробити комплексну програму підтримки українських громадян, позбавлених дому через російське вторгнення в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ