Про це пишуть УНН із посиланням на свого кореспондента.

Ініціатором пікету є адвокат родини померлого хлопчика Ліана Диновська. За її словами, активістів обурив висновок членів клініко-експертної комісії управління за фактом смерті хлопчика. У висновку вказано, що «між діями лікаря Костянтина Думановського та смертю дитини немає причинно-наслідкового зв'язку».

Додамо, дитина померла у грудні в Рівненській обласній дитячій лікарні. Батьки звинуватили завідувача хірургічного відділення Костянтина Думановського в халатності та смерті дитини.

За словами батька Сергія Антонюка, дитина згорала від високої температури, а лікар нічого не зробив для порятунку хлопчика. Дитину госпіталізували з діагнозом «апендицит», а у свідоцтві про смерть причиною вказали ГРВІ.

Лікаря звільнили, розслідування цього випадку проводить і поліція, яка за фактом неналежного виконання професійних обов'язків відкрила кримінальне провадження.

Водночас Інна Білецька на своїй сторінці у «Facebook» написала: «Ми приперли їх не до стінки, до сцени. Нам пообіцяли: на засідання міністерської комісії у середу в Київ їдуть два представники громадськості; начальник управління охорони здоров'я звертається до керівника комісії міністерства з листом про невідповідність у довідці, наданій комісією очолюваного ним управління слідству, тобто фактично визнає документально ці невідповідності». 

#карантибезкарностіЯ не змогла всім омобисто подякувати. Дякую!!!Ми прийшли. Нас було півтори сотні. І це при тому, що...

Posted by Інна Білецька on Monday, January 25, 2016

ІА "Вголос": НОВИНИ