Зброя з США в Україну за законом про ленд-ліз почне надходити в найближчі місяці. Це може бути липень-серпень, можливо - вересень.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю виданню «Ліга.net».

Як зазначив Данилов, при поставках дотримується процедура. «Ленд-ліз ще не починався. Але саме прийняття закону про ленд-ліз - дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання - коли», - сказав він.

При цьому секретар РНБО нагадав, що на війні у кожного годинник працює по-різному: для когось доба - це як доба, а для України - зовсім інші виміри.

«Це може бути липень-серпень, може, вересень», - сказав він.

За його словами, на поставки впливають дуже багато факторів. «Треба розуміти, що світ не такий великий. Всі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для його виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібрів майже не залишилося», - додав секретар РНБО.

Як писав «Вголос», на Сході України російські загарбники ведуть наступальні дії на декількох напрямках і продовжують артилерійські атаки позицій Сил оборони, а також цивільних об'єктів. Ворог продовжує штурмові дії у Сєверодонецьку, але успіху не має.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ