Російські окупанти продовжують вести, зокрема, і свою пропагандистську війну. Вранці ворог поширював інформацію про так звані "паспорти" в Херсонській області, "відносини з Німеччиною" та маніпуляцію про американські Мі-17.

За даними РНБО, російська сторона поширювала таку інформацію про:

- колаборанта-«керівника» Херсонської області В. Сальдо, який заявив, що «жителі всієї України, незалежно від місця реєстрації, зможуть подати заявку на отримання російського паспорта в Херсонській області». В РНБО пояснюють, такі заяви потрібні для створення ілюзії зацікавленості українців в отриманні громадянства РФ;

- посольство РФ у США заявило про те, що «США порушують зобов’язання, поставляючи Києву вертольоти Мі-17, які призначалися для Афганістану, а передача артилерійських систем - це безвідповідальність, що загрожує непередбачуваними наслідками».

Як розповіли в РНБО, також ЗМІ РФ почали тиражування новин про те , що «дипломатичні відносини Німеччини з Україною погіршуються - ФРН дедалі більше схиляється в сторону РФ», обґрунтовуючи це «відмовою міністерки закордонних справ Анналени Бербок від спілкування з українським послом, що пояснюється її наміром говорити лише з міністрами».

Нагадаємо, Україна успішно контратакує росіян на Херсонщині, українська оборона Сєвєродонецьку тримається.

Додамо, рятувальники зі Стрия на Львівщині витягли з пастки безпритульне цуценя та охрестили мале Джевеліною.

ІА "Вголос": НОВИНИ