Як повідомляє «ВВС-Україна», раніше в ЗМІ з'явилася інформація від правозахисників, що в челябінському СІЗО почалися протести через погані умови утримання в'язнів, однак у федеральній службі цю інформацію спростовують.

У Федеральній службі виконання покарань РФ стверджують, що акцію протесту ув'язнені почали після того, як один із засуджених, у якого знайшли мобільний телефон, відмовився вийти з камери та закликав інших до безладів.

В'язні в іншій камері почали стукати у двері, лити воду в коридор і підпалили вату з матраців, повідомляє прес-служба відомства.

«Їх підтримали приблизно сто осіб (30 камер). Восьмеро людей у різних камерах завдало собі незначних порізів передпліччя. Всім надали негайну медичну допомогу», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначають, що проти в'язнів не застосовували ні спеціальних засобів, ні фізичної сили.

За даними правозахисників, заворушення в СІЗО-1 почалися в минулі вихідні через те, що в'язнів припинили годувати, забезпечувати ліками і вимкнули опалення в камерах.

У відомстві підтвердили, що опалення у вихідні вимикали на кілька годин через аварію на теплотрасі.

Як повідомив російській службі ВВС керівник громадської спостережної комісії Олександр Юрін, незадовго до акції протесту в СІЗО він отримав електронні листи від родичів ув'язнених зі скаргами на умови утримання, харчування та медичне обслуговування засуджених.

ІА "Вголос": НОВИНИ